Athens Fashion Week Video - Εβδομάδα Μόδας Ζάπειο Μέγαρο





Στις 14 ως 18 Μαρτίου 2007 στο Ζάππειο Μέγαρο, προβλήθηκαν δημιουργιές Eλλήνων αλλά και ξένων σχεδιαστών στο πλαίσιο της 5ης Ελληνικής Εβδομάδας Μόδας Diners «Athens Collections» InStyle.

Ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας Σπύρος Παπαδόπουλος εκπροσώπησε τον υπουργό Ανάπτυξης Δημήτρη Σιούφα στην 5η Ελληνική Εβδομάδα Μόδας. Μεταφέροντας το μήνυμα του κ. Σιούφα ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας τόνισε πως η εκδήλωση συμβάλλει επιτυχώς στην προώθηση του επώνυμου ελληνικού ενδύματος, αλλά και στη στήριξη του κλάδου Ένδυσης Κλωστοϋφαντουργίας και Δέρματος.

«Για αυτό και στο υπουργείο Ανάπτυξης έχουμε περιβάλει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την Εβδομάδα αυτή που αποτελεί θετικό γεγονός που έγινε επιτυχημένος θεσμός για το καλό της ελληνικής οικονομίας», τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος. Και συνέχισε:«Ο σχεδιασμός μόδας αποτελεί ισχυρό όπλο της ελληνικής βιομηχανίας για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, τη διατήρηση της ανάπτυξης και τη διαμόρφωση δυναμικής παρουσίας μέσα στην ευρωζώνη αλλά και διεθνώς. Αυτόν το σημαντικό τομέα οφείλουμε να υποστηρίζουμε με πρωτοβουλίες όπως είναι η 5η Ελληνική Εβδομάδα Μόδας. Η 5η Ελληνική Εβδομάδα Μόδας αποτελεί σημαντικό γεγονός για τις ελληνικές επιχειρήσεις γιατί αναδεικνύει την βαρύνουσα σημασία του design και της δημιουργικότητας στην προσπάθεια καινοτομικής βελτίωσης της επιχειρηματικής ανταγωνιστικότητας».

Επίσης, ο κ. Παπαδόπουλος υπογράμμισε πως το υπουργείο Ανάπτυξης βρίσκεται σε ανοικτό διάλογο με τους Έλληνες σχεδιαστές, τη βιομηχανία και τη βιοτεχνία και σε στενή συνεργασία με τους κλαδικούς φορείς, μέσω της μεγαλύτερης θυγατρικής εταιρείας του ΕΟΜΜΕΧ, του ΕΛΚΕΔΕ, επιδιώκοντας τη στήριξη της Ελληνικής Μόδας και υλοποιώντας δράσεις με προοπτική και αναπτυξιακό χαρακτήρα.

περισσότερα